Zajímavosti
Zobrazit všechny zajímavosti- Úvod
- ÁJURVÉDSKÉ PRODUKTY
- Himálajské ájurvédské čaje
- KARAVI čaj - intolerance a citlivé trávení
KARAVI čaj - intolerance a citlivé trávení
- Akce

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- KARAVI čaj - intolerance a citlivé tráveníDo týdne99 Kč
Kompletní specifikace
KATEGORIE: potravinové alergie (lepek, pšeničná mouka, sója, fazole, mléko, vejce, rajčata, celer, špenát, jablka, meruňky, broskve, jahody, ořechy atd.), detoxikace trávicího traktu, vyrážky, ekzémy, kopřivka.
- Glycyrrhiza glabra příznivě působí na optimální zažívání u citlivých osob
- Curcuma longa prospívá správné činnosti trávicího traktu
- Foeniculum vulgare podporuje zažívání a přispívá k pročištění
- Terminalia chebula příznivě ovlivňuje žaludečně-střevní činnost
- Terminalia bellirica pozitivně ovlivňuje trávení a střevní peristaltiku
- Emblica officinalis harmonizuje činnost trávicí soustavy
Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3-5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení. Jednotlivé části bylin (květy, plody, semena, stonky, listy, kůra, oddenky a kořeny) jsou cíleně rozemlety na jemné části, aby mohlo dojít k jejich homogennímu promísení, které zaručuje nejkvalitnější účinnost ájurvédských směsí. Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé nejlépe ráno před snídaní, během dne jednu hodinu před jídlem a večer před spaním po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení. Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.
SLOŽENÍ: glycyrrhiza glabra, curcuma longa, zingiber officinale, terminalia bellirica, terminalia chebula, foeniculum vulgare, emblica officinalis, asparagus racemosus, trigonella foenum-graecum, cuminum cyminum, ocimum sanctum, carum carvi.
HMOTNOST: 100 g sypaného čaje.
DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ: 2-3 šálky za den.
PŘÍPRAVA: Jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3-5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vylouhovat.
Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3-5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení, které je důležité pro správné vstřebávání prospěšných výtažků z himálajských bylin. Čaje pijeme jako součást denního pitného režimu po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. V případě očistné bylinné kury užívejte čaj po dobu 1-3 měsíců v souladu s denním dávkováním uvedeným na obalu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení.
Doporučujeme užívat maximálně dva čaje zároveň. Více čajů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Čaje pijeme vždy odděleně s odstupem jedné hodiny. Pokud je používáme pouze jako podpůrný či povzbuzující prostředek, můžeme nechat byliny pouze vyluhovat bez omezené doby užívání. Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé a před jídlem. Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.
UPOZORNĚNÍ: Doplněk stravy s bylinami. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte na suchém místě do 25°C. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.
Země původu: Nepál.
Zboží zařazeno v kategoriích